MG_1013-1024x682Obrazovni program edukacijskih jutara održat će se i u Cetinju. U ponedjeljak 3. 11. u 11:00 Branko Lustig će učenicima i studentima objasniti koji su to događaji doveli do Holokausta.

Na predavanju će se prikazati film Dječak u prugastoj pidžami i slušateljima dati prilika da čuju iskustva jednog od 3000 živućih žrtava Holokausta.

U današnje smo vrijeme svjedoci porastu nasilja među mladima, diskriminacije i socijalnih nepravdi, napose među djecom vršnjacima, prema pojedincima druge nacionalnosti, vjere ili rase. Imajući također u vidu jačanje desničarskih ideologija u posljednje vrijeme te konkretno nepostojanje izvaninstitucionalne platforme za učenje o holokaustu i nepravdama nacističkih režima, organizator Festivala uvođenjem ovog programa ima za cilj upoznati što širu ciljnu skupinu o toj temi te na multimedijalan i multidisciplinaran način progovarati o nepravdama nacističkih režima i poticati na otvoreni dijalog te suradnju kulturnih, obrazovnih i državnih institucija.